0

399 kr kvar till fri frakt!

399 kr kvar till fri frakt!

Ta hål i öronen

Ur&Penn använder Inverness för att ta hål i öronen, vilket är ett system utvecklat för att göra din öronhåltagning så bra som möjligt genom att erbjuda det säkraste, mest teknologiskt avancerade håltagningssystem som finns på marknaden. Välkommen till din närmaste Ur&Penn när du eller ditt barn vill ta hål i öronen.

Hitta din närmsta butik här 

 

INVERNESS SYSTEM FÖR ÖRONHÅLTAGNING

Ur&Penn använder Inverness för öronhåltagning, vilket är ett system utvecklat för att göra din öronhåltagning så bra som möjligt genom att erbjuda det säkraste och mest teknologiskt avancerade håltagningssystem som finns på marknaden. Inverness har funnits på marknaden sedan 1974 och används idag i fler än 50 länder, världen över. Med Inverness system kan vi garantera en snabb och säker metod för öronhåltagning med hjälp av ett handdrivet instrument som för in de sterila örhängena på plats.

 

Säker & skonsam öronhåltagning i 3 enkla steg

inverness rengöring

1. Rengöring

Innan öronhåltagning rengörs örsnibben noga med en steril engångsservett.

inverness markering inför öronhåltagning

2. Markering

Placeringen där du vill ha ditt smycke markeras. 

Inverness öronhåltagning

3. håltagning i öronen

Håltagning i öronen sker med ett lätt tryck av handen förs örhänget du valt in i örsnibben och fästs i automatiskt i säkerhetslåset.

Ta hål i öronen säkert och hygieniskt

Inverness system för att ta hål i öronen har funnits på marknaden sedan 1974 och används i fler än 50 länder över hela världen.

Säker Håltagning

Säker öronhåltagning

Öronhåltagning görs med håltagningssmyckena som ligger sterilt förslutna i en kapsel, detta garanterar en säker och hygienisk håltagning.

Safety Back

Safety Back™

Safety Back™-säkerhetslåset skyddar tippen och hindrar örhänget från att sitta för hårt. Detta ger ett luftigt utrymme för örat att läka.

Allergivänliga Material

Allergivänliga material

Våra örhängen för öronhåltagning finns i allergivänliga material som bland annat 18k Guld, kirurgiskt stål och Titan.

Piercing Brosk

Piercing i brosk

Många av våra butiker utför piercing i brosk. Kontakta alltid din butik innan du besöker för att rådfråga personalen!


Ta hål i öronen & skapa ett tryggt minne för livet

I mån av tid och möjlighet erbjuder vi drop-in. För att få ta hål i öronen hos Ur&Penn behöver du vara myndig, dvs över 18 år gammal. Om du är under 18 behöver du målsmans godkännande.

Kontakta alltid butikspersonalen i din närmaste Ur&Penn-butik innan för att vara på säkra sidan både vad gäller eventuell tidsbokning samt åldersgräns.

Efter håltagningen får du med dig skriftliga skötselanvisningar för att ta hand om dina nya hål i öronen på bästa sätt. Du kan även läsa om hur du sköter dina nytagna hål här.

Hitta din närmsta butik här 

 

Många väljer att ta flera hål i öronen

Att ta hål i öronen är något som många faktiskt gör flera gånger om, och det är inte ovanligt att ha mer än ett hål i örat. Vanligtvis tas det första hålet i öronsnibben. Många fyller på med fler hål här, men det är också möjligt att ta hål i andra delar av öronen där det finns brosk (tragus, helix och conch). Då brukar man prata om piercing. För den typen av öronhåltagning behöver du besöka en utbildad piercare. På Ur&Penn kan vi ta flera hål i öronen, både i öronsnibben och i brosk. Kontakta din lokala butik för att säkerställa att de utför den typ av håltagning som du är intresserad av.

Tänk på!
Om du vill ta flera hål i öronsnibben är det viktigt att de får läka innan man tar nästa för att minska risken för infektioner.


Vanliga frågor om att ta hål i örat

Vi har samlat många av de vanligaste frågorna vi får om att ta hål i örat. Få svar på dina frågor och kom förberedd inför ditt besök hos oss. Du kan redan nu också läsa på om hur du ska sköta dina nytagna hål för att de ska läka och bli så fina som möjligt. Har du fler frågor om att ta hål i örat? Vår personal som utför håltagningen finns också tillgängliga att ge svar på fler frågor.

Hur ont gör det att ta hål i öronen?

Att ta hål i öronsnibben gör inte särskilt ont alls. Med Inverness håltagningssystem känns det som ett litet stick och är över på bara en sekund. Det finns en myt om att det skulle göra ont, men denna är snarare rotad i gamla metoder. Med de håltagningsmetoder som finns i dag finns ingen anledning att fälla tårar av smärta.

Hur lång tid tar det för hål i öronen att läka?

Det kan ta upp till ett år innan dina hål har läkt klart. För att minska risken för att hålet krymper eller växer igen är det viktigt att du alltid har ett örhänge i hålet. Snurra inte på örhängena, utan låt öronen läka i lugn och ro.

Hur undviker jag att mina hål infekteras?

När du ska ta hål i öronen finns det alltid en liten risk att hålen infekteras, men det finns saker du kan göra för att undvika det. Ett nytaget hål är ett litet, litet sår och den hud som bildas i hålet är tunn och ömtålig. För att undvika att det infekteras är det viktigt att du följer skötselråden; rengör hålet ordentligt och regelbundet; var försiktig när du byter örhängen och undvik att pilla på dina hål eftersom det kan medföra att smuts kommer i kontakt med såret.

Hur snabbt växer hål i öronen igen?

Det är individuellt, men det är vanligt att nytagna hål kan börja dra ihop sig redan efter någon dag utan örhängen. Om du vill behålla dina hål är det därför viktigt att du fortsatt bär smycken i dem. Hål som du har haft i många år kan du gå länge utan örhängen i, utan att de växer igen. En del går flera år utan örhängen och kan sedan sätta dem i sina gamla hål precis som vanligt.

När kan man ta hål i öronen på barn?

Det finns ingen åldersgräns för vid vilken ålder man får ta hål i öronen i Sverige. Hos oss finns det en 18-årsgräns, men yngre personer är välkomna i sällskap av målsman. Det ska vara barnets egen vilja och om barnet ändrar sig vid håltagningstillfället är det okej.