• 30 dagars öppet köp
  • Fri frakt från 399:-
  • Snabb leverans
0

399 kr kvar till fri frakt!

399 kr kvar till fri frakt!

https://uropenn.se/image/15265/Mors-Dag_ny.jpg

 

mors dag 2022

I år 2022 infaller Mors dag 29 maj, så sätt ett kryss i kalendern. Ge mamma en blomma, ett hemritat kort och en fin present. Här hittar du perfekta presenter till mamma.

Tips på Mors dag present

mors dag sverige

På morsdag firar vi våra mammor, enligt traditionen med frukost på sängen och med blommor och present. Företeelsen Mors dag uppstod i USA 1905 och nådde Sverige 1919. Det dröjde åtskilliga år innan dagen blev den tradition vi känner igen idag. Ursprungligen handlade dagen om att underlätta för modern genom att barnen tog över hushållsarbetet.

När är Mors dag?

I Sverige infaller Mors dag på den sista söndagen i maj, vilket i år är 29 maj. Kul att veta är att i USA firas Mors dag den andra söndagen i maj. Att vi i Sverige valt att fira senare kan bero på våra kalla vårar; det finns fler blommor att välja på mot slutet av maj.

Mors dag present

Den samtida traditionen bjuder att vi på Mors dag visar vår uppskattning med en gåva. Det kan vara allt ifrån den klassiska frukosten i sängen, choklad, blommor och presenter. Vårt allra bästa tips är dock en tidlös gåva gjord just för mamma -ett namnhalsband med hennes namn. Personligt och alltid uppskattat. En annan klassiker är en berlock med gravyr  att ha runt halsen. Sätt i print det du säger för sällan. 
Till alla mammor där ute; Glad mors dag!