449 kr kvar till fri frakt!

449 kr kvar till fri frakt!

skotselrad_banner.jpg
skotselrad_banner_mobil.jpg


Smyckesrengöring: FÖRVARA & RENGÖRA SMYCKEN OCH KLOCKOR

Att förvara och rengöra smycken och klockor förlänger deras livstid och upprätthåller deras kvalitet. Med regelbunden smyckesrengöring behöver du inte oroa dig för att de ska bli repiga, missfärgade eller tappa sin glans. Du vill ju gärna kunna bära dem ofta och länge, speciellt de som vi har valt ut till våra favoriter. Kanske har du fått ärva ett vackert halsband av en kär släkting eller familjemedlem? Du har kanske till och med ett dopsmycke som du håller extra kärt och vill vårda med öm hand. Eller har du den där perfekta och praktiska klockan som du alltid bär till vardags? Att få dessa att leva länge, behöver inte vara så svårt. Här kommer du få massor av tips och råd om hur du bäst tar hand om dina smycken.

Undvik parfymerade produkter och fukt

När du använder dina klockor och smycken, finns det några saker du kan tänka på. En av dessa saker är att undvika att utsätta dem för parfym. Med detta menas alla parfymerade produkter. Parfymerade produkter har tyvärr en tendens att missfärga eventuell plätering. Stenar och pärlor kan också skadas.

Även fukt kan missfärga smycket eller klockan. Därför bör du ha som vana att ta av dig dina ringar, armband och klocka när du tvättar dina händer, om dessa inte tål vatten. Tänk på att torka dina händer noggrant innan du sätter på dig accessoarer igen, så att ingen fukt hamnar mellan huden och klockan eller dina smycken.

 

Regelbunden smyckesrengöring

Med regelbunden smyckesrengöring kan du enkelt undvika att smuts som samlas i infasningar och strukturer, repar och missfärgar smycket eller klockan. Lätt smyckesrengöring gör du enkelt hemma med ljummet vatten och en mjuk trasa. Så här gör du för att rengöra smycken steg för steg:

 1. Fukta trasan
 2. Polera försiktigt klockans eller smyckets yta med den fuktade trasan.
 3. Använd en bomullspinne eller en oanvänd tandborste för att komma åt mellan länkar, runt stenar osv.
 4. Tänk på att noga torka bort all fukt efter avslutad tvätt.

Vi rekommenderar också att regelbundet lämna in dina klockor och smycken för en grundlig rengöring i din närmaste Ur&Penn-butik. I våra butiker finns möjlighet att få dessa rengjorda i våra speciellt framtagna tvättar, som noggrant och skonsamt rengör klockor och smycken från smuts och beläggningar som annars förkortar livslängden på produkten. Efter genomförd tvätt ser din klocka eller smycke ut som nytt igen! 

Så gör du för att rengöra silversmycken

Det är extra lätt att rengöra silversmycken. För dina silversmycken finns en speciellt framtagen rengöringsprodukt som är både snabb och smidig att använda. Med vår rengöringsvätska för smycken blir dina smycken rena och fina samt återfår sin vackra färg och glans på nolltid. Så här enkelt är det att rengöra silversmycken med vår egen smyckesrengöring:

 1. Placera dina smycken i rengöringsvätskan
 2. Låt den verka i 1-2 minuter
 3. Skölj av och torka torrt

Husmorstrick för att rengöra silversmycken

Det finns ett gammalt husmorstrick för att rengöra silversmycken.

Gör så här:

 1. Placera en bit aluminiumfolie i botten av en djup skål eller bunke
 2. Placera dina silversmycken ovanpå folien
 3. Addera 3-4 tsk bakpulver eller bikarbonat
 4. Häll på kokhett vatten och låt verka i 10 minuter
 5. Skölj av dina smycken i kallt vatten
 6. Torka av dem med en mjuk trasa

När klockan eller smycket inte används

När du inte använder dina klockor och smycken, bör du förvara dem i klocklådor eller smyckeskrin, där de inte utsätts för direkt solljus. Denna typ av förvaring förhindrar även att de blir dammiga eller smutsiga. Ta en titt på vårt utbud av smyckeskrin för att hitta en förvaring som passar dig, din stil och dina accessoarer.