• 30 dagars öppet köp
  • Fri frakt från 399:-
  • Snabb leverans
0


fars dag 2022

Fars dag firas i Sverige den andra söndagen i november, vilket i år blir den 13:e november. Traditionella gåvor till pappa inkluderar den klassiska slipsen, en chokladask eller blommor. Den som letar efter present till far hittar våra förslag här.

Fars dag Sverige

På fars dag firar vi våra pappor, enligt traditionen med uppvaktande och presenter. Ursprunget till Fars dag kommer från USA, där det firades första gången redan 1910.  I Sverige har företeelsen funnits sedan 1931 men då i början av Juni. Datumet ändrades senare till November för att bättra komplettera firandet av Mors dag. Det var dock först i början på 70-talet som Fars dag populariserades.


När är fars dag?

Olika länder firar fars dag under olika datum, men i  Finland, Norge och i Sverige firar vi alla andra söndagen i november. 

Fars dag present

Den samtida traditionen bjuder att vi på Fars dag visar vår uppskattning med en gåva. Det kan vara allt ifrån den klassiska frukosten i sängen, choklad, blommor och presenter. Vårt allra bästa tips är dock en personlig gåva gjord just för far -ett gravyrsmycke med en kärleksfull fras. Personligt och alltid uppskattat. En annan klassiker är en klocka med graverad bakboett. Sätt i print det du säger för sällan. 
Till alla pappor där ute; Ha en fantastisk Fars dag!