0

399 kr kvar till fri frakt!

399 kr kvar till fri frakt!

HÅLTAGNING I ÖRONEN

När du ska ta hål i dina öron, bör detta ske på ett säkert, hygieniskt och skonsamt sätt. Detta för att ge rätt förutsättningar för läkningsprocessen men självklart också för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Inverness system för öronhåltagning

Ur&Penn använder Inverness för håltagning i öronen, vilket är ett system utvecklat för att göra din öronhåltagning så bra som möjligt genom att erbjuda det säkraste och mest teknologiskt avancerade håltagningssystem som finns på marknaden. Inverness har funnits på marknaden sedan 1974 och används idag i fler än 50 länder, världen över.

 

Håltagning i 3 enkla steg

Innan håltagningen kan påbörjas, måste örat rengöras noggrant. Detta görs med en steril engångsservett. Därefter bestäms var örhänget ska placeras och en markering görs. Sedan är det dags för själva håltagningen. Hålen görs med örhängena som ligger sterilt förslutna i en kapsel. Detta garanterar en säker och hygienisk öronhåltagning. Med ett lätt tryck förs örhänget du valt in i örsnibben och fästs automatiskt i säkerhetslåset. 

Var kan jag ta mina hål i öronen?

Du kan ta hål i öronen i de allra flesta av våra Ur&Penn-butiker. Vi tar emot dig för drop-in-håltagning i mån av tid, men rekommenderar dig att alltid kontakta butiken i förväg för att försäkra dig om att de har tid för dig. För att få ta hål i öronen hos oss krävs det att du är minst 18 år gammal, alternativt att du kommer till butiken i sällskap av en målsman.

När du har tagit ditt hål får du självklart med dig skötselråd som guidar dig till hur du bäst tar hand om ditt nytagna hål. I skötselråden beskrivs bland annat hur du ska göra för att hålla hålet rent för att undvika svullnad eller smärta samt information om när du kan byta till ett annat smycke. För att undvika en eventuell infektion är det viktigt att du följer skötselråden noggrant.

.

Örhängen ingår i priset

När ditt hål har läkt så pass bra att du kan byta till andra smycken har vi ett stort utbud av örhängen i vårt sortiment; bland annat guldörhängen, örhängen i silver och stålörhängen, men även barnörhängen, och örhängen herr.

Vårt sortiment består av nickelfria smycken som är allergivänliga för dig som har allergi eller känslighet.

 

.

Vanliga frågor om öronhåltagning

De flesta som ska ta hål i öronen för första gången bär ofta på många frågor. Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Undrar du över någonting som du inte får svar på här? Tveka inte att kontakta din närmaste butik!

 

Hur ont gör det att ta hål i öronen?

Att ta hål i öronsnibben gör inte särskilt ont alls. Med Inverness håltagningssystem känns det som ett litet stick och är över på bara en sekund. Det finns en myt om att det skulle göra ont, men denna är snarare rotad i gamla metoder. Med de håltagningsmetoder som finns i dag finns ingen anledning att fälla tårar av smärta.

 

Hur lång tid tar det för hål i öronen att läka?

Det kan ta upp till ett år innan dina hål har läkt klart. För att minska risken för att hålet krymper eller växer igen är det viktigt att du alltid har ett örhänge i hålet. Snurra inte på örhängena, utan låt öronen läka i lugn och ro.

 

Hur undviker jag att mina hål infekteras?

Ett nytaget hål är ett litet, litet sår och den hud som bildas i hålet är tunn och ömtålig. För att undvika att det infekteras är det viktigt att du följer skötselråden; rengör hålet ordentligt och regelbundet; var försiktig när du byter örhängen och undvik att pilla på dina hål eftersom det kan medföra att smuts kommer i kontakt med såret.

 

Hur snabbt växer hål i öronen igen?

Det är individuellt, men det är vanligt att nytagna hål kan börja dra ihop sig redan efter någon dag utan örhängen. Om du vill behålla dina hål är det därför viktigt att du fortsatt bär smycken i dem. Hål som du har haft i många år kan du gå länge utan att de växer igen. En del går flera år utan örhängen och kan sedan sätta dem i sina gamla hål precis som vanligt.

 

När kan man ta hål i öronen på barn?

Det finns ingen åldersgräns för vid vilken ålder man får ta hål i öronen i Sverige. Hos oss finns det en 18-årsgräns, men yngre personer är välkomna i sällskap av målsman. Det ska vara barnets egen vilja och om barnet ändrar sig vid håltagningstillfället är det okej.