• 30 dagars öppet köp
  • Fri frakt från 399:-
  • Snabb leverans
0

EASTER egg HUNT 2022 - årets äggjakt!  🐣

Hitta påskägget och få 15% rabatt på ett helt köp online. Den traditionella äggjakten startar i år den 11:e april. 
Någonstans på vår hemsida ligger ett påskägg gömt. Hitta ägget och få en rabattkod på -15% som gäller på ett helt köp online.

En fin tradition

Traditionen att leta ägg på påsk känner många av oss igen. I många familjer gömmer man barnens påskägg vilket startar en uppskattad jakt där barnan men hjälp av karta eller ledtrådar ska hitta sitt godisfyllda ägg.  Även om äggjakten har en religiös bakgrund så tänker de flesta på godis. 

I många länder gömmer man små chokladägg eller plastägg fyllda med godis som sedan barnen ska hitta, utomhus eller i trädgården.  I Sverige handlar det enligt tradition om det större påskägget i papper som fylls med godis och presenter.

Redan Martin Luther som ska ha ordnat äggjakter där männen gömde ägg för kvinnorna och barnen att hitta. Inom kyrkan finns en föreställning om att äggen ska vara Jesus grav och glädjen att hitta dem ska vara som den glädje kvinnorna som kom till Jesus grav kände när de upptäckte att han uppstått. För de flesta barn handlar det nog mer om att få äta godis.